Brnabić o lažnim vestima, na panelu i Mozila i Gardijan

Vesti 04. nov. 201812:45 > 12:51
Podeli:
Izvor: Tanjug/Rade Prelić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovaće u utorak, 6. novembra na Veb samitu u Lisabonu, gde će govoriti i na panelu o lažnim vestima, najavljeno je danas iz njenog kabineta.

Veb samit je, po oceni Forbsa, najbolja tehološka konferencija na svetu, na kojoj učestvuje veliki broj direktora i osnivača tehnoloških kompanija, start apova, predstavnika vlada, međunarodnih institucija i medija, koji će razgovarati o različitim aspektima uticaja tehnologije na svet i društvo, objašnjeno je u saopštenju.

Brnabić će, kako je najavljeno, govoriti na dva panela, od kojih je jedan o lažnim vestima, zajedno sa izvršnom direktorkom Mozile Mišel Bejker i direktorom Gardijan medija grupe Dejvidom Pemselom. Moderator panela je Metju Garahan iz Fajnenšl Tajmsa.

Panel o lažnim vestima održava se na centralnoj bini u okviru samita, pred oko 15.000 učesnika.

Ona će učestvovati i na takozvanom intervjuu na sceni, sa novinarom nemačkog ARD Markusom Prajsom, sa kojim će razgovarati o izazovima i rezultatima koje je Srbija postigla u oblasti razvoja tehnoloških industrija, kreativnih industrija i potencijalima novih tehnologija za ekonomski razvoj.

Tokom posete Lisabonu, Brnabić će se sastati i sa premijerom Portugala Antoniom Koštom.

Među učesnicima i govornicima Veb samita u Lisabonu su i generalni sekretar UN Antonio Gutereš, predsednik Majkrosoft korporacije Bred Smit, evropska komesarka za konkurenciju Margaret Vesager, potpredsednica kompanije Epl Lisa Džekson, osnivač Pinteresta Ben Silberman, predsednik Portugala Marselo Rebelo di Soza i mnogi drugi.

Učešće na Veb samitu u Lisabonu je veliko priznanje i rezervisano je za svetske lidere u različitim oblastima, zaključeno je u saopštenju.