Brnabić i Tači razgovarali u Minsku, česta reč "kompromis"

Vesti 31. okt 201816:21 > 16:22
Tanjug/Rade Prelić, AFP/Armend Nimani

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je na marginama sastanka Minhenske bezbednosne konferencije u Minsku sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, javlja beloruska agencija Belta.

POVEZANE VESTI

Kako navodi agencija, Brnabić je rekla da su strane razmotrile napredak u dijalogu Beograda i Prištine i izrazila nadu da će uspeti da dođu do sporazuma, kompromisa koji će voditi većoj stabilnosti regiona, navela je Belta.

Ministar spoljnih poslova Belorusije Vladimir Makej preneo je novinarima da su Brnabić i Tači tokom današnjeg susreta u Minsku mnogo puta upotrebili reči dijalog i kompromis.

„I ovaj susret je važan. Strane izražavaju spremnost za dijalog. A dijalog je, prema shvatanju Belorusije, jedini način za rešenje svih problema. I mi se uvek za to zalažemo“, rekao je šef beloruske diplomatije.

Navodeći da je Minsk postao mesto za razgovore o rešavanju konflikata, od Nagorno-Karabaha preko istoka Ukrajine do Srbije i Kosova, agencija Belta dodaje da je današnji sastanak predstavnika Beograda i Prištine ocenjen kao početak novog procesa iz Minska.