Vesić: Uključujemo novogodišnju rasvetu kad i ostali gradovi

Vesti 31. okt. 201810:11 > 10:17
Podeli:
Izvor: N1

Kosančićev venac u Beogradu biće od večeras osvetljen dekorativnim svetlima, a novogodišnja rasveta na svim lokacijama u gradu biće uključena između 3. i 5. novembra, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

„Posle kompletne rekonstrukcije Kosančićevog venca i uređenja fasada, od večeras će biti puštena dekorativna rasveta na kućama koje su dobile novu fasadu. Rasveta će biti u funkciji tokom čitave godine“, rekao je Vesić.

Biće osvetljeno 26 novih fasada na Kosančićevom vencu i u Fruškogorskoj, Zadarskoj i Pop Lukinoj ulici, a Grad Beograd uložio je 23,5 miliona dinara, navodi se u saopštenju gradske uprave. 

Uključivanje novogodišnje dekorativne rasvete u čitavom gradu počinje 3. novembra i trajaće dva dana, do 5. novembra, kada će svečana rasveta biti potpuno u funkciji na 129 lokacija u gradu, od kojih je 49 novo u odnosu na prošlu godinu. 

Vesić kaže kako su „mnogi gradovi u Evropi, među kojima Beč i Moskva, već uključili novogodišnju rasvetu, a London će uključivanje svečane rasvete početi 6. novembra“. 

Zamenik gradonačelnika je naglasio da je svečana rasveta „apsolutno bezbedna“ i da sva rasveta i montirana oprema imaju odgovarajuće sertifikate, visok stepen zaštite i rade na 24 volta.