Policijski sindikat: Blaga presuda za napad na policiju

Vesti 24. okt 201811:55 > 11:57
Podeli:
Izvor: N1

Policijski sindikat Srbije saopštio je da je razočaran zbog još jedne blage presude napadačima na policiju, nakon što je čovek koji je u Priboju s leđa udario metalnim predmetom policajca dobio kaznu od godinu dana kućnog pritvora.

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović rekao je da očigledno postaje sudska i tužilačka praksa da se napadači na policajce blago kažnjavaju.

„Pomenuti S.Z. je mesec dana ranije ometao i napao policajce tokom obavljanja dužnosti, zbog čega je pokrenut postupak protiv njega. Nakon toga počeo je javno da preti našem kolegi osvetom, što to je na kraju i učinio. Sve to, javne pretnje, napadi, nisu bili dovoljni da ovaj prestupnik bude adekvatno kažnjen, već će godinu dana provesti u kućnom pritvoru. Kakva se time šalje poruka policajcima“, upitao je Mijailović u pisanoj izjavi.

Mijailović je dodao da se, s druge strane, policajci za svako delo koje počine rigorozno kažnjavaju.

„Nedavno je osuđen policajac Miloš Grandić na tri godine zatvora, jer je u samoodbrani ranio napadača. Reč je o rođenom bratu policajca Vladimira Grandića, koji je ubijen 2009. godine, kada se sam suprostavio četvorici naoružanih razbojnika. Vladimira je na jednoj raskrsnici napao ovaj prestupnik, udario ga dva puta palicom po glavi, posle čega je Grandić morao da se brani i lakše rani napadača. Za to je osuđen na tri godine robije, dok je S.Z. za pretnje osvetom i napad sa leđa na policajca, kažnjen kućnim pritvorom. Gde je tu pravda“, naveo je predsednik Policijskog sindikata Srbije.