Ministarstvo potvrdilo: Nema preživelih u padu helikoptera

N1

Vojni helikopter koji je prevozio bolesnu bebu, pao je na oko kilometar od beogradskog aerodroma, pored auto-puta. Svih sedam osoba koje su se nalazile u letelici, uključujući i bebu staru pet dana, stradale su, potvrdilo Ministarstvo odbrane.

 Sa bebom u helikopteru bili su doktor Dž.Lj. i anestetičar M.V, rečeno je Tanjugu u Zdravstvenom centru Novi Pazar.

Prema nepotvrđenim informacijama, tela su odnesena sa mesta pada letelice, javlja naša reporterka.

Na tom mestu su sada ekipe aviotehničara. Pretpostavlja se da će njihov uviđaj trajati nekoliko sati.

Pretpostavlja se da će letelica biti odneta, kako bi se izvršila rekonstrukcija čitavog događaja.

Helikopter Vojske Srbije Mi-17 sa petodnevnom bebom, koja je evakuisana iz sanitetskog vozila zaglavljenog na putu Raška – Kraljevo zbog odrona, nestao je sa radara oko ponoći.

N1

Helikopter zbog magle nije uspeo da sleti na beogradski aerodrom, a oko ponoći je s njim izgubljen svaki kontakt.

Ministarstvo odbrane potvrdilo je da je vojni helikopter pao u, kako su naveli, širem reonu aerodroma Surčin. Detalje će, kako navode, saopštiti na vanrednoj konferenciji za novinare. Vanredna sednica Vlade zakazana je za 11 časova.

Uviđaj obavlja vojna policija. Na mestu nesreće su bili vatrogasci, hitna pomoć, veliki broj policajaca, a došli su i ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković, direktor policije Milorad Veljović…

Inače, potraga za letelicom u okolini aerodroma i Surčina trajala je satima. 

Više o tome Jelena Zorić:

Helikopter je stigao do Beograda oko 22 sata, kružio je neko vreme oko aerodroma, u pokušaju da sleti. Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, kontrolni toranj je sa letelicom izgubio kontakt u 22.31. Bili su upaljeni reflektori na stadionima Zvezde i Partizana, kako bi se helikopter orijentisao.

Pretpostavlja se da je letelica i istrošila gorivo.

N1

Čitava akcija spasavanja deteta počela je oko 21 čas, kada je odron na putu zarobio sanitet koji je prevozio bolesnu bebu, sa respiratornim problemima, iz Novog Pazara u kraljevačku bolnicu.

Ubrzo je angažovan vojni helikopter, koji je preuzeo dete, a ekipe Hitne pomoći čekale su na beogradskom aerodromu.

Izuzetno loši uslovi tokom noći otežavali su avio-saobraćaj iznad Beograda i zbog guste magle i slabe vidljivosti avioni su kružili iznad aerodroma „Nikola Tesla“, preneo je B92.net. Vazduhoplovni novinar i urednik TangoSix.rs Petar Vojinović je objavio na svom Tviter nalogu da su uslovi za letenje bili izuzetno nepovoljni, kao i da su najmanje tri aviona bila preusmerena ka Temišvaru, zbog loše vertikalne vidljivosti.