U Novom danu Bisera Veletanlić i Vasil Hadžimanov

Vesti 22. okt 201815:36 > 16:20
N1

Da li je moguće da jedna osoba u isto vreme bude direktor u dve škole? Sudeći po pravnom vakumu u kojem se našla XII Beogradska gimnazija - moguće je. Deo zaposlenih u toj školi i članovi sindikata najavljuju štrajk. Šta je sporno u postupku izbora novog direktora?

O tome u temi jutra govoriće Aleksandar Markov, predsednik Foruma beogradskih gimnazija.

Novinar lista Danas Božidar Andrejić lista štampu i komentariše aktuelne teme.

U Novom danu saznajte i čime će se na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga predstaviti Filmski centar Srbije. Tim povodom nas gost je Miroljub Stojanović, urednik izdavačke delatnosti Filmskog centra Srbije.

Mesec novembar već je u znaku dva koncerta četiri velika muzička imena – Bisere Veletanlić, Gabi Novak, Matije Dedića i Vasila Hadžimanova. Koje će numere i kojih velikana jugoslovenske muzičke scene biti izvedene čućete u jutarnjem programu od Bisere i Vasila.

Govorimo i o 12. izdanju Festivala srpskog filma fantastike, koje se održava od 25. do 28. oktobra u Studentskom kulturnom centru. Kao i prethodnih godina ovaj festival će posebnu pažnju posvetiti mladim domaćim autorima i njihovim ostvarenjima na planu žanra.

Jedinstveni koncertni program pod nazivom „Veče sevdalinki“ koji polako postaje i tradicionalni, i ove godine će biti u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu. Pevačica Saška Janković predstaviće ovaj događaj.