Odron na putu Kraljevo-Raška

Vesti 13. mar 201522:39 > 22:53
Tanjug / Saša Petrović

Ekipe putara su na terenu i u toku je uklanjanje odrona sa puta Kraljevo - Raška, u mestu Pivnice kod Bogutovca, zbog koga je obustavljen saobraćaj, saopštili su u petak uveče "Putevi Srbije".

To preduzeće je saopštilo da će javnost blagovremeno biti obaveštena o prohodnosti putnog pravca na delu Kraljevo-Raška, na državnom putu I B reda broj 22, deonica Adrani-Kraljevo-Raška-Novi Pazar-Ribariće-granica sa Crnom Gorom.

Šef sekcije Putevi Novi Pazar Miroslav Pajović rekao je da se bukvalno brdo obrušilo i to u trenutku dok su njihove službe u blizini obavljale redovno održavanje ovog magistralnog puta.

„Brdo sa kamenjem i zemljom je bukvalno krenulo i zatrpalo obe trake puta. Procena je da se sručilo oko 6.000 kubnih metara zemlje. Uzrok odronu su obilne padavine i nestabilne kosine duž cele Ibarske magistrale. Usled odrona celo brdo je zatvorilo put“, rekao je Pajović.

„Putevi Srbije“ apelovali su na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju i koriste zimske pneumatike.