Tadićev iskaz u SBPOK-u osvanuo u tabloidu, slede tužbe

Vesti 19. okt 201814:53 > 15:00
N1

Socijaldemokratska stranka (SDS) optužila je tabloide bliske vlastima da protivzakonito dobijaju zapisnike sa saslušanja iz policije i tužilaštva i najavila da će lider SDS Boris Tadić podneti krivičnu prijavu protiv jednog od tih listova ali i nadležnih državnih organa.

U saopštenju se navodi da je Srpski telegraf danas objavio delove službenog zapisnika sa saslušanja koje je pre nekoliko dana u SBPOK-u i pred prisutnim zamenikom tužioca imao Tadić kao građanin, povodom pogibije gardista u kasarni na Topčideru 2004. godine.

SDS je navela da će Tadić zbog toga podneti krivičnu prijavu protiv ovlašćenih službenih lica SBPOK-a i tužilaštva, kao i odgovornih u Srpskom telegrafu.

Takođe će podneti prijavu i Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljubu Šabiću.

„Inače, predsednik SDS-a Boris Tadić nije bio obavešten u pozivu na saslušanje o razlozima saslušanja, ali je zato Kurir u istom minutu kada je završeno saslušanje tražio komentar i već imao saznanje o temi. To je već nedvosmisleno pokazalo da je Kurir imao ta saznanja i pre Borisa Tadića i da je dobijao informacije i tokom saslušanja“, navodi se u saopštenju SDS-a.

Ta stranka je dodala da Tadić na saslušanju nije rekao ništa novo što povodom tragedije na Topčideru nije izneo i u poslednjih 14 godina.

„Sve ovo je očigledan dokaz protivzakonite saradnje policije, tužilaštva i režimskih tabloida, a u Vučićevoj Srbiji se takvo kršenje zakona više ni ne krije, već otvoreno objavljuje na naslovnim stranama njegovih medija. Ta činjenica je sasvim u skladu sa Vučićevom nedavnom izjavom da je njemu važno da mediji samo plaćaju poreze. To je bilo očigledno zeleno svetlo za sve da je dozvoljeno brutalno kršenje zakona dok god samo plaćaju poreze. Vučić ustvari sprovodi mere za budžetsku stabilnost i poresku disciplinu tako što na uštrb poštovanja zakona podstiče kriminalizaciju Srbije“, navela je SDS.