Lončar ponudio Josifovskom da se bavi sprečavanjem korupcije

Vesti 10. okt. 201817:15 > 17:17
Podeli:
Izvor: Printscreen

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastao se sa uzbunjivačem Borkom Josifovskim, koji je ukazao na veze beogradske Hitne pomoći i pogrebnika. Tom prilikom resorni ministar mu je ponudio da bude deo tima Ministarstva zdravlja koji se bavi sprečavanjem korupcije u zdravstvu.

Lončar je ukazao da ogromna većina lekara radi odgovorno i savesno svoj posao, ali je i obećao da će lično potpisati krivične prijave za sve zdravstvene radnike za koje postoje dokazi da su umešani u korupciju bez obzira da li se to desilo pre deset, petnaest godina ili pre deset dana.

POVEZANE VESTI

„Ljudi koji rade u zdravstvu rade najodgovornije, rade najbolje što mogu. Ali postoji jedan mali broj koji ne radi tako. Meni je to teško da shvatim, ali oni očigledno imaju drugi interes. Ali na nama je, kao državi i ljudima koji su prošli to što su prošli, da ih izvučemo iz sistema i stavimo na stub srama, da budu procesuirani i da budu kažnjeni“, rekao je Lončar.

Inače, Josifovski je 2005. kao direktor beogradske Hitne pomoći, pre 13 godina, ukazao da pojedini lekari te ustanove sarađuju sa pogrebnicima, kao i na finansijske malverzacije pojedinaca u toj ustanovi.

„Ukoliko državni organi budu obavili svoj posao sigurno će to biti velika prepreka i za kriminal i za korupciju i za progres našeg društva“, zaključio je Josifovski nakon sastanka sa ministrom Lončarom.