Saša Radulović dobio spor protiv Studija B

Vesti 08. okt 201817:46 > 17:48
N1

Viši sud u Beogradu je u prvom stepenu presudio u korist Saše Radulovića u sporu protiv Studija B i glavne i odgovorne urednice Ivane Vučićević zbog "neistina" objavljenih u emisijama ove televizije 2016. godine, saopštio je Pokret "Dosta je bilo".

U presudi se navodi da su tuženi u emisijama „Vesti u 10“ i „Vesti u 7“, emitovanim više puta tokom 20. i 21. maja 2016. godine, izvestili javnost neistinitim informacijama da Radulović reketira odbornike i poslanike pokreta „Dosta je bilo“, da je licemer, da je strastveni kockar koji preferira kockarsku igru „Barbut“, da je iz stečajnih postupaka izvukao milionske iznose i da je na čelo vračarskog odbora postavio svog rođaka, precizira se u saopštenju.

Kako je navedeno, sud navodi da su navedene informacije jedan vid političke kampanje koju vladajuća stranka vodi protiv svojih političkih protivnika, da je u konkretnom slučaju reč o mediju koji je blizak vladajućoj stranci, te taj medij objavljuje informacije koje nisu tačne, nisu istinite i koje nisu potpune, a sve to kako bi politički protivnik vladajuće stranke bio blaćen i prikazan u javnosti kao loš, a pogotovo se to čini u tužiočevom slučaju, jer je uspeo na izborima 2016. godine.

Sud konstatuje da Radulović kao javna ličnost mora ispoljiti viši stepen tolerancije prema informacijama koje se objavljuju u medijima, ali da je u ovom slučaju taj prag tolerancije prevaziđen u velikoj meri, jer objavljene informacije nisu ni proverene, ni tačne, ni istinite, ni potpune, navodi se u saopštenju.

Sud je utvrdio i da je na mestu predsednika vračarskog odbora profesor Ratko Jankov koji nije ni ukakvom srodstvu sa Radulovićem, saopštio je Pokret „Dosta je bilo“.