Tasovac: Odgovor na rijaliti – stvarati kvalitetne sadržaje

Vesti 01. okt. 201809:38 > 09:43
Podeli:
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Svako ko se zapanjuje nad rijalitijima, bilo da ih gleda ili da ih ne gleda, postaje njihov idealni konzument i nemi saučesnik izneveravanja zdrave pameti.

Ovim rečima direktor Beogradske filharmonije i bivši ministar kulture Ivan Tasovac opisuje polemiku oko zabrane rijalitija, koju je započeo aktuelni ministar Vladan Vukosavljević.

Tasovac smatra da se protiv rijalitija ne treba boriti direktno, već bi odgovor na taj format trebalo da bude stvaranje kvalitetnih sadržaja.  

U intervjuu za Kurir, Tasovac kaže da je paradoksalno, ali da čaršiji odgovara da ministar kulture i informisanja bude nekompetentna osoba.  

„Tako razvijaju osećaj sopstvene superiornosti i bez napora mogu da ostvare uticaj u ministarstvu. A aktuelni ministar, u želji da im se dopadne, uglavnom priča što bi oni voleli da čuju. Zato su čaršija i aktuelni ministar u priličnom skladu“, kaže Tasovac.  

On veruje da, kako kaže, njihovo sinhronizovano padanje u transmoralne indignacije i šokiranosti, uz tapšanje po ramenu na pomen zabrane, nije dobra reakcija na postojanje rijalitija.