Ćebić: Vučić jedan od onih koji nikad ne ostvare pretnje

Vesti 30. sep 201809:55 > 09:57
N1

Novinar nedeljnika Vreme Radoslav Ćebić izjavio je u Novom danu da je Vučić "jedan od onih likova koji voli da preti i svoje pretnje nikad ne ostvari". "To je suština njegove politike generalno, a pogotovo prema Kosovu, gde je on apsolutno inferioran u svim tim pregovorima", kaže Ćebić.

Govoreći o jučerašnjim događajima na jezeru Gazivode, smatra da to neće dugo biti tema.

„Koliko sutra ili do utorka će biti zaboravljena. To je još jedna od tih predstava. Postoji teza da navodno Vučić i Tači zajedno režiraju te neke malo blesave događaje koji se dešavaju na Kosovu. Ja sumnjam da je tako, ali to jeste zgodan poligon za pokazivanje za unutrašnju upotrebu, šta možemo i dokle smo spremni da idemo“, kaže.

POVEZANE VESTI

Dodaje da Vučić jeste u pravu kada kaže da su prekršene odredbe sporazuma, ali da će se to dešavati.

„Dešavalo se kad je njemu bilo potrebno, on je otišao na te iste Gazivode, pustili su ga, a kad je njima potrebno, Tači će doći“, smatra Ćebić.

Govoreći o najavama Marka Đurića da će Srbija preduzeti mere da zaštiti Srbe na severu Kosova i Metohije, kaže da Srbija neće preduzeti nikakve mere što se toga tiče.

„Još jedna u nizu laži koje ova vlast bez ikakvog pardona plasira u javnost. Više puta se desilo da Đurić kaže jedno, a da ga Vučić demantuje istog dana ili sutradan“, kaže on.

Dodaje da je „Vučić jedan od onih likova koji voli da preti i svoje pretnje nikad ne ostvari“.

„To je suština njegove politike generalno, a pogotovo prema Kosovu, gde je on apsolutno inferioran u svim tim pregovorima“, kaže Ćebić.

Ističe da je pozicija kosovskih Albanaca u procesu pregovora sa Srbijom, sa vlašću u Beogradu apsolutno nadmoćna.

Komentarišući medijske naslove u kojima postoji reč rat, kaže da smo istu buku imali i kad je uhapšen Marko Đurić.

„To je samo jedna od tih pretnji za koju znate da je Vučić nikada neće ispuniti. On jeste sačuvao mir, jer znamo da nikada neće napraviti nešto što bi ugrozilo mir. Mediji koji su njemu naklonjeni to pišu, jer žele da podignu njegov uticaj i ugled, da je kao sačuvao mir“, kaže Ćebić.

Pogledajte celo gostovanje u Novom danu: