Onlajn donatorska kampanja Lica ulice za zapošljavanje žena

Vesti 27. sep 201814:24 > 14:27
Podeli:
Izvor: N1

Lice ulice pokrenulo je na platformi donacije.rs prvu online donatorsku kampanju kako bi obezbedilo sredstva da u svoje programe podrške uključi više žena.

Cilj kampanje je da se prikupi 500.000 dinara koje će omogućiti da se do kraja godine obuči i zaposli 10 žena na svim poslovima koji se tiču pretplata na samom magazinu.

Novac je potreban za obuku žena za rad na pakovanju, organizaciji i slanju pretplata za časopis Lice ulice, kao i za programe psiho-socijalne podrške za njih. U pitanu su žene koje zbog prethodnih iskustva nisu spremne da se u rad uključe prodajom magazina na ulici.

Koordinatorka magazina Nikoleta Kosovac kaže da će svi donatori koji poklone novčane iznose od 1.000 do 10.000 dinara, zauzvrat dobiti pretplatu na određeni broja magazina Lice ulice, kao i majice iz programa Štenderaj. Kampanja traje još 17 dana.

“Čak 80 odsto naših prodavaca su muškarci i mi smo rešili da to promenimo, i da pokušamo da nađemo razne načine kako da uključimo više žena u ovu priču. Ovo je jedan od načina na koji će neke od njih ući u Lice ulice, a nadamo se da će kroz čitav ovaj program biti dovoljno osnažene, da će u nekom trenutku moći i da izađu na ulicu i prodaju magazin pored ovog pakovanja i slanja pretplata”, objasnila je Kosovac.