Janjić: Možda priprema za prenošenje odgovornosti za neuspeh

Vesti 25. sep 201811:57 > 11:57
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Upravnog odbora Foruma za etničke odnose Dušan Janjić je naveo da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je "njegova politika doživela krah" možda priprema za prenošenje odgovornosti za neuspeh na opoziciju, premijerku Srbije Anu Brnabić ili "nekog trećeg".

On je za agenciju Beta ocenio da je ta izjava „prejaka ocena“ koja ne znači izlazak iz pregovaračkog procesa i da politika usmerena na unutrašnje prilike jeste doživela neuspeh.

„Nije bilo nikakve zvanične politike, javnosti nije saopšteno šta ona treba da predstavlja, pregovori sa Prištinom su u zastoju, a deo politike koja se vodila prema Srbima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi jeste doživela neuspeh“, ocenio je Janjić.

POVEZANE VESTI

Po njegovim rečima, neuspeh se ogleda u tome što je ta politika rezultirala u okretanju „ozbiljnog korpusa“ građana protiv Vlade Srbije i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Janjić dodaje i da ta kosovska politika vlasti nigde nije verifikovana, a njegova ideja o razgraničenju je poražena u „potpuno neformalnim kanalima“.

„Razumna politika zna šta radi (u slučaju neuspeha) – sprovodi drugu, treću ili četvrtu ideju koje ima pripremljene, a sa kojima mora da prodje, odnosno da deluje na način najbolji po sebe“, rekao je Janjić i dodao da ovo može da bude i najava promene politike „što bi bilo lekovito“.

On je ocenio i da ceo govor verovatno priprema jedne stranke da se „više bavi sobom“ i predstojećim parlamentarnim izborima u kojima je Kosovo i Metohija „samo još jedna kulisa“.