Protest bivših radnika fabrike "Zastava kamioni"

Vesti 25. sep 201810:02 > 10:05
N1

Grupa bivših radnika fabrike "Zastava kamioni" počela je jutros protest ispred ulaza u zgradu Gradske uprave Kragujevca zato što im se duguju neisplaćene zarade.

Član organizacionog odbora protesta Milojko Popović je rekao za agenciju Beta da su radnici odlučili da protestuju ispred zgrade Gradske uprave da bi lokalnoj vlasti „pokazali da postoje“, a kako je najavljeno ovakav protest će nastaviti svakog dana do petka.  

Prema rečima Popovića, predstavnici gradske vlasti su pre dve nedelje obećali radnicima da će im pomoći u zakazivanju sastanka sa nadležnima iz Vlade Srbije u vezi sa rešavanjem njihovih problema, ali do danas ništa nije urađeno.  

Više od dva i po meseca bivši radnici „Zastava kamiona“ održavaju proteste ponedeljkom na gradskom trgu „Kod krsta“ zato što traže rešenje problema za njihove neisplaćene zarade, jubilarne nagrade i doprinose. 

Oko 300 radnika koji su napustili fabriku po socijalnom programu potražuje oko 80 miliona dinara o čemu većina ima izvršna sudska rešenja, čije je izvršenje zaustavljeno jer je imovina preduzeća „zaštićena“.