Stefanović: Čudno da Vukosavljeviću ne smeta podrška Đilasa

Vesti 23. sep 201808:52 > 08:56
Tanjug/MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je, povodom polemike u Vladi Srbije o rijaliti programima, da mu je čudno što ministru kulture Vladanu Vukosavljeviću "ne smeta" podrška kako je rekao, "oca rijalitija" Dragana Đilasa.

Stefanović je za današnji Kurir kazao da ne misli da ministri treba da uređuju privatne medije. „Ako narod to neće da gleda, neka promeni kanal. Meni je zasmetalo što Vukosavljeviću ne smeta što je u njegovu zaštitu prvi pritrčao Đilas. To što njemu ne smeta da otac rijalitija u Srbiji bude njegov zaštitnik, meni mnogo govori o Vukosavljeviću“, kazao je Stefanović.

POVEZANE VESTI

Upitan da li je takav stav uvertira za smenu ministra kulture, Stefanović je kazao da o tome ne odlučuje on.

Vukosavljević je ranije izjavio da ne razmišlja da podnese ostavku nakon sukoba sa vlasnikom TV Pink Željkom Mitrovićem oko rijaliti programa i komentara predsednice Srbije Ane Brnabić.

Ministar kulture i informisanja i vlasnik i generalni direktor Pink medija grupe polemisali su proteklih dana o uticaju rijaliti programa na medijsku scenu Srbije, nakon koje je ministar najavio da više u toj raspravi neće učestvovati.

Polemika Mitrovića i Vukosavljevića počela je kada se ministar založio za restriktivnije uslove za emitovanje rijaliti programa i kada je ocenio da oni negativno utiču na mentalno stanje nacije zbog sadržaja koje promovišu.