Cenzolovka: Svedočenje Kecmana u slučaju Ćuruvija neizvesno

Vesti 19. sep 201820:59 > 21:04
Izvor: Fondacija Slavko Ćuruvija/Predrag Mitić

Svedočenje Dragana Kecmana, jedinog policijskog službenika koji je od dana kada je ubijen novinar Slavko Ćuruvija radio na rasvetljavanju tog zločina i dalje je neizvesno, iako se Kecman od samog početka suđenja za Ćuruvijino ubistvo u junu 2015, nalazi na spisku svedoka koje je predložilo Tužilaštvo za organizovani kriminal, piše Cenzolovka.

Kecmana je pre nekoliko meseci kao svedoka predložio i Vladimir Marinkov, advokat prvooptuženog Radeta Markovića.

U nastavku suđenja, u petak 21. septembra, kao i na još dva ročišta ovog meseca, 25. i 26. septembra, pred sudskim većem Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu biće nastavljeno izvođenje pisanih dokaza, navodi Cenzolovka.

„Veće će odlučivati, kako o predlozima Tužilaštva, tako i o predlozima odbrane za saslušanje svedoka koji su do sada izneti, a nisu do sada izvedeni“, potvrdila je za Cenzolovku Bojana Stanković, portparolka Posebnog odeljenja za organizovani kriminal.

U sudu nisu želeli da navedu o kojim se sve ranijim predlozima za svedočenje radi, ali nam je u Tužilaštvu za organizovani kriminal rečeno da oni očekuju da se sudsko veće izjasni i o njihovom predlogu da Dragan Kecman bude ispitan kao svedok.

Kecman se, kako je rečeno u Tužilaštvu, na njihovom spisku svedoka nalazi „od samog početka“.