Podnet optužni predlog protiv Marka Milićeva

Vesti 08. okt 201414:51 > 15:05
Izvor: YouTube/MUP Srbije

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv Marka Milićeva, koji je svojim vozilom "mini kantrimen" na Brankovom mostu udario Luku Jovanovića nakon čega je mladić preminuo.

Optužni predlog, osim Milićeva, obuhvata i Bratislava Vesovića i Sašu Jankovića, rekao je Tanjugu tužilac Trećeg osnovnog tužilaštva Boris Pavlović.

Povezane vesti

Milićev se tereti za krivično delo „teško delo protiv bezbenosti javnog saobraćaja“ učinjeno iz nehata i za koje mu, prema zakonu, preti kazna od jedne do osam godina zatvora, kao i za krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći za koje je zaprećena ista kazna.

Njegovom kumu Vesoviću na teret se stavlja krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela, za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora, a taksisti Jankoviću neotklanjanje opasnosti za koje je zaprećena novčana kazna ili zatvor do dve godine.

Predlog optužbe je podnet Trećem osnovnom sudu u Beogradu, koji je pre mesec dana doneo presude kojima je na po nekoliko meseci kućnog zatvora osudio ostale učesnike u tom događaju.

Sud će u narednom periodu odrediti datum početka glavnog pretresa.