Dva radnika poginula na gradilištu Beograda na vodi

N1

Dva radnika poginula su jutros na gradilištu Beograda na vodi. U MUP-u za N1 kažu da se nesreća dogodila kada su radnici pali sa 22. sprata, a policijske ekipe koje su na licu mesta obavljaju uviđaj.

Kako N1 saznaje, nastradali radnici su bili zaposleni u firmama Kopra i Stars, a imali su 25 i 47 godina.

Iz Hitne pomoći potvrđeno je da su lekarske ekipe po dolasku na mesto nesreće mogle samo da konstatuju smrt radnika. Hitna pomoć je poziv sa gradilišta primila u 9.42, navodi se.

Na mestu gde je prijavljena nesreća nalazi se policija koja obavlja uviđaj. Prusutna je i ekipa hitne pomoći jer je, kako nezvanično saznajemo, nekome na gradilištu pozlilo.

Radnici su u kolonama napustili gradilište, a radovi su obustavljeni.

Na mesto nesreće pristigla je i republička inspekcija.

Ovo je treća nesreća u poslednjih mesec dana na gradilištima u Beogradu, a u prethodna dva slučaja radnici su radili na crno.

Na terenu je i dalje okupljen veliki broj novinarskih ekipa, kojima nije dozvoljen pristup gradilištu. Niko od zvaničnika nije prisutan na mestu nesreće.

Beograd na vodi: Pomoći ćemo u istrazi nesreće

Kompanija „Belgrade Waterfront“ izrazila je veliko žaljenje zbog današnje pogibije dvojice radnika i izjavila je saučešće njihovim porodicama.

Kako se navodi u saopštenju, ta kompanija će pružiti pomoć u istrazi svih okolnosti nesreće koja se dogodila na gradilištu, a koju sprovode nadležni organi.

„Na svim gradilištima kompanije Belgrade Waterfront, uključujući i gradilište na kome je glavni izvođač radova kompanija Strabag, primenjuju se najviši standardi bezbednosti i zaštite na radu i plan preventivnih mera“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u realizaciji projekta Belgrade Waterfront angažuje isključivo renomirane izvođače sa visokim standardima u primeni propisa iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, a sve zgrade prolaze kroz redovne provere koje se primenjuju pri izvođenju građevinskih radova, u skladu sa zakonom.

Detalje ima reporterka N1 Jelena Mirković: