U Novom danu o poseti Aleksandra Vučića Kosovu

Vesti 08. sep 201814:04 > 16:29
Izvor: N1

Naši reporteri izveštavaju o poseti predsednika Aleksandra Vučiću Kosovu. Gosti teme jutra biće Stefan Surlić, politikolog i asistent na Fakultetu političh nauka i Dragan Janjić, urednik novinske agencije BETA.

Uoči posete Vučića Kosovu za N1 je govorio i politikolog i istraživač Instituta za istraživanje javnog mnjenja u Prištini Fisnik Haljimi. Pogledaćemo intervju koji je dao našoj reporterki Zani Cimili.

Društveno-političke aktuenosti kroz pregled štampe komentariše novinar i pisac Dušan Miklja. 

Ministar za lokalni i regionalni razvoj Milan Krkobabić kaže da je za godinu i po dana od kada je pokrenuta akcija zadrugarstva formirano više od 300 zadruga, jer bez udruživanja poljoprivrednih gazdinstava „nema boljitka“. „Ta cifra će biti prevaziđena“, rekao je Krkobabić i dodao da će ove godine u formiranje složenih zadruga biti uloženo do 60 miliona dinara. Kako to u praksi funkcioniše? Kakav boljitak je to donelo? O programu podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja kroz učešće države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za zemljoradničke i poljoprivredne zadruge u 2018. godini, o ruralnom razvoju i problemima seoskih domaćinstava u Novom danu govori Darko Božić, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede.

Šta je digitalna diplomatija? Šta je twitter diplomatija? Kako utiče na brendiranje države, a kako na međunarodnu politiku u 21. veku? Koji su izazovi i perspektive digitalne diplomatije? Na konferenciji „DIGITAL 2018“ održanoj ove nedelje o toj temi je govorio Iftah Kuriel, direktor Odeljenja za digitalnu diplomatiju u Ministarstvu spoljnih poslova Izraela. Zašto je važno da diplomate budu aktivne na društvenim mrežama, na koji način digitalna diplomatija dopire tamo gde tradicionalna ne može, kako je digitalni svet naterao diplomate da komuniciraju opuštenije i svoj svet otvore za mlade ljude? Kako digitalna diplomatija pokušava da zaustavi poruke mržnje na internetu, pogledajte u intervjuu koji je Kuriel dao za N1.