Obustavljeni radovi na gradilištu u Ulici kneza Miloša

Vesti 04. sep 201815:50 > 16:03
Podeli:
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove doneo je rešenje kojim je obustavio dalje izvođenje radova na objektu u Ulici kneza Miloša, na parceli bivše Ambasade Sjedinjenih Američkih Država na Savskom vencu, gde je 29. avgusta poginuo radnik iz Kraljeva.

Kako se navodi, rešenje se ne odnosi na radove na zaštiti iskopa temeljne jame i susednih objekata, dok se ne ispune sve potrebne mere.

„Neposredno po saznanju da se na gradilištu dogodila nesreća sa smrtnim ishodom, građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove izvršio je inspekcijski nadzor i utvrdio da investitor poseduje građevinsku dozvolu i potvrdu o prijavi radova izdate od Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove. Takođe i da nije obezbeđen zakonom propisan projekat za izvođenje radova na gradilištu, kao i da se ne vrši propisano osmatranje tla i objekata“, navodi se u saopštenju.

Zbog utvrđenih propusta biće preduzete zakonom propisane kaznene mere protiv svih odgovornih lica.

Građevinski inspektor će uputiti prijavu i Inženjerskoj komori Srbije koja je nadležna da utvrdi da li su odgovorna lica na gradilištu povredila profesionalne standarde i normative, ističe se u saopštenju.