Dan uživo: Zbog čega u Beogradu nedostaju vozači autobusa?

Vesti 03. sep 201811:28 > 11:29
Izvor: N1

U subotu je počeo da se primenjuje zimski red vožnje gradskog saobraćaja u Beogradu. I dok se očekuje veći broj autobusa, trolejbusa i tramvaja nego tokom leta, pitanje je da li će biti dovoljno vozača. Zbog malih plata odlaze u inostranstvo, a u Beograd dolaze vozači iz unutrašnjosti, koji ne poznaju grad.

O tome govore Zoran Antić, predsednik Samostalnog sindikata GSP i Drago Tošić, predsednik Konzorcijuma privatnih prevoznika.

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak protiv uvoznika i distributera bebi opreme zbog sumnje da se dogovaraju oko cena.

Devet istaknutih članova Demokratske stranke, među kojima su Dragoljub Mićunović, Gordana Čomić, Nataša Vučković i Radoslav Milojčić Kena, nisu juče podržali predlog da Demokratska stranka pristupi Savezu za Srbiju. Zbog čega su glasali protiv i kakva je sudbina DS-a na političkoj sceni, o tome u Danu uživo govori Dragoljub Mićunović.

Gost Scene Dana uživo je Vojin Vasović, reditelj animiranog filma „Twice upon a time“ koji je osvojio 20 festivalskih nagrada. Njegov novi animirani film „Veliki robot“, nedavno je podržan na konkursu Filmskog centra Srbije i ulazi u koprodukciju sa Kanadom.