Porodice iz Novogradske ulice moraju u privremeni smeštaj

Vesti 30. avg 201816:39 > 17:02
Podeli:
Izvor: youtube/Stanari Novogradska19

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović izjavio je da je građevinska inspekcija opštine Zemun donela Rešenje o zabrani korišćenja stambenih jedinica u Novogradskoj ulici u Zemunu i da je utvrđeno da je na toj lokaciji ugroženo 26 porodica, zbog čega im je obezbeđen smeštaj u naselju Kamendin.

Na sastanku gradskih čelnika konstatovano je da je Opština Komisiji za interventno stambeno zbrinjavanje obezbedila privremeni smeštaj u naselju Kamendin koji je na raspolaganju Gradu Beogradu za hitne slučajeve poput ovog.

Pošto je zabranom korišćenja obuhvaćen i objekat Predškolske ustanove „Dr Sima Milošević“ – „Pčelica Maja“, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu preduzeo je sve mere i deca su raspoređena u obližnji vrtić „Zlatni bor“, dodao je Mladenović, prenosi Beoinfo.

Podsetimo, u stambenim objektima, uglavnom kućama, popucali su zidovi, a na ulici su ulegli trotoari nakon što su, kako su rekli stanari, radnici popravljali kvar na vodovodnoj mreži.

Zidovi su popucali preko noći i kuće su počele da tonu, a problem je nastao kada su radnici „Vodovoda“ počeli sanaciju pukle cevi, izvestili su ranije mediji, prenoseći tvrdnje stanara. Kuće su počele da se obrušavaju, a pukotine da se šire, pisao je ranije Blic.

Mladenović je rekao da je Gradski štab za vanredne situacije naložio stručno-operativnom timu za zaštitu i spasavnje od zemljotresa, ruševina, klizišta, odrona i erozija da sačini poseban izveštaj i utvrdi uzroke klizišta, odnosno propadanja tla.