Vučić upoznao Soroša sa tokom pregovora s Prištinom

Vesti 28. avg 201817:39 > 17:41
Tanjug/Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upoznao je zamenika predsednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo Aleksandera Soroša sa tokom pregovora između Beograda i Prištine i naglasio da je unapređenje odnosa veoma važno za održanje stabilnosti regiona Zapadnog Balkana.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, Vučić je sa Sorošem razgovarao o načinu na koji civilno društvo i njegova organzacija mogu da pomognu jačanju mira i stabilnosti regiona.

Soroš je ocenio da je Balkanu i Evropi potrebno rešenje kosovskog pitanja koje je održivo i koje doprinosi miru i stabilnosti, navodi se u saopštenju.

Soroš je naglasio da je potrebna podrška civilnog društva i u Beogradu i u Prištini za pronalaže kompromisa.

Soroš je obavestio predsednika Srbije da je Fondacija za otvoreno društvo osnovala fond za podršku mladim privrednicima, pripadnicima romske manjine.

Tema razgovora bila je kako pomoći u rešavanju problema pripadnika romske manjine u Srbiji.

Vučić i Soroš razgovarali su o načinu na koji civilno društvo i njegova organzacija mogu da pomognu jačanju mira i stabilnosti regiona, a predsednik je zahvalio Sorošu na analizama o razvoju Srbije koje je dobio od ove organizacije, navedeno je u saopštenju.