Otvorena Roštiljijada u Leskovcu, stižu gosti iz celog sveta

Vesti 27. avg 201823:28 > 23:36
N1

Popularni srpski pevač Željko Joksimović otvorio je 29. Roštiljijadu u Leskovcu, kao prva osoba van politike kojoj je pripala čast u poslednjih 20 godina da "Festival roštilja" proglasi otvorenim.

Joksimović je sa otvorene bine, postavljene na kraju „roštiljske štrafte“ u centru Leskovca, kazao da mu je čast što je ove godine deo Roštiljijade. 

„Ono  što me čini srećnim takođe jeste da sam u gradu dobrog ukusa, gradu velikog gostoprimstva i otvorenog srca za sve ljude koji dođu ovde“, istakao je Joksimović, koji je nešto kasnije održao koncert pred nekoliko hiljada posetilaca ove gurmanske manifestacije.

Posle njega na binu su stupili trubači, a posle prvih taktova prolomio se veliki vatromet koji je tokom nekoliko minuta osvetljavao Leskovac. Pre Joksimovića okupljene su pozdravili direktor Turističke organizacije Leskovac Nebojša Kocić i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. 

„Manifestacija čiji ste gosti nastala je kao lokalni sajam kulinarskih specijaliteta, a do današnjeg dana prerasla je u festival dobre zabave koji okuplja goste iz mnogih zemalja i promoviše naš grad kao vrsnu turističku atrakciju“, istakao je Cvetanović, dok je Kocić naglasio da se na ovogodišnjoj Roštiljijadi treba napraviti veća pljeskavica od prošlogodišnje, koja je bila teška 65 kilograma. 

Roštiljijada se završava 1. septembra u ponoć, a u međuvremenu će se održati takmičenje za „najveću pljeskavicu“ i takmičenje u spravljanju „pljeskavice iz ruke“, koja je prošle godine bila teška 3,5 kilograma 

U TOL očekuju mnogo posetilaca, a u prilog ovih očekivanja govori i činjenica da su svi smeštajni hotelski kapaciteti bili popunjeni još pre dve nedelje. 

„Već danas su organizovano stigli gosti iz Bugarske, odakle će do kraja manifestacije teći reka ljubitelja dobrog roštilja i zabave, a od četvrtka očekujemo takođe organizovani dolazak iz Makedonije i Slovenije. Imamo najavu i jedne ture gostiju čak iz Australije“, istakla je Tina Stojanović iz TOL.