Delili "vredne nagrade", uhapšeni zbog lažne igre "gros"

Vesti 25. avg. 201811:29 > 11:32
Podeli:
N1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su devet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela prevara, navodi se u saopštenju.

Uhapšeni su Z. Š. (59), D. M. (30), S. N. (69) i M. R. (72), svi iz Beograda, N. V. (35), LJ.Ž. (59), R. R. (66) i T. M. (34), svi iz Požarevca, i D. Ž. (45) iz Šapca.

Oni se, kako se navodi, sumnjiče da su u periodu od februara 2018. godine do trenutka hapšenja učestvovali u grupi koja je organizovala igre na sreću, takozvani „gros“, na taj način što su u bloku 44 u Novom Beogradu, u blizini pijace i Doma zdravlja „Novi Beograd“, predstavljajući se kao promoteri presretali mahom starije građane, postavljali im uobičajena pitanja i nakon što bi dali tačne odgovore, saopštavali im da su potencijalni dobitnici vrednih robnih i novčanih nagrada i davali im vaučer za učešće u prvom kolu nagradne igre.

Potom su ih odvodili u jedan lokal u Nehruovoj ulici gde su, kako se sumnja organizovali igru „gros“, odnosno ručno bacanje drvenih kegli, u kojoj su učestvovali osumnjičeni simulirajući da se međusobno ne poznaju i u kojoj bi u prvih nekoliko kola jedan od osumnjičenih dobijao velike svote novca kako bi oštećenog doveo u zabludu da je mogućnost dobitka velika, navodi se u saopštenju.

Oštećeni bi, na početku dobijali, a kasnije, kako je igra odmicala gubili i to sve veće količine novca, a koje su im pozajmljivali osumnjičeni izvršioci koji su simulirali da su igrači, a sve po već pripremljenom dogovoru.

Kada bi oštećeni u nekom trenutku odlučio da prekine igru, pošto je izgubio i svoj i pozajmljeni novac, osumnjičeni bi istog odvodili do stana ili banke da uzme i preda im novac.

Uhapšeni su osumnjičeni da su na ovaj način prevarili, kako je do sada utvrđeno, 11 osoba i tom prilikom pribavili materijalnu korist u iznosu od 18.800 evra, 1.000 švajcarskih franaka i 349.000 dinara, navodi se.

Njima je po nalogu tužioca određeno zadržavanje do 48 časova, po čijem isteku će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.