Krstić: Na RTS ima najviše opozicije

Vesti 20. avg. 201809:01 > 09:02
Podeli:
Izvor: FoNet/Nenad Đorđević

Nekadašnji medijski savetnik Borisa Tadića Nebojša Krstić, koji je podneo ostavku na mesto člana Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS), ocenio je da na RTS-u ima više opozicije nego u bilo kom drugom mediju, ali je dodao da opozicija nije u stanju da taj prostor iskoristi.

 Krstić je u intervjuu za list Danas izjavio da mu izgleda da postoji „vrišteća nesrazmera između povike da nema opozicije na Javnom servisu, s jedne strane, i toga da opozicija nije u stanju da formuliše i ponudi nikakvu političku ideju, s druge“.

„Opoziciono delovanje svelo se na proizvodnju uvreda, histerije i incidenata i na izmišljanje potpuno nesuvislih i abnormalnih stvari kakva je paravojni kamp za decu na Zlatiboru“, ocenio je Krstić.

On je dodao da Javni servis ima poseban kanal RTS2, koji direktno prenosi rad srpskog parlamenta u kojem opozicija ima priliku da izrazi svoje mišljenje.

„Parlament je mesto gde se vodi politika. To što opozicione stranke ne umeju da koriste skupštinsku govornicu, to što tokom zasedanja gotovo da uopšte i nisu u sali Skupštine, to je problem opozicije, a ne RTS-a“, ocenio je Krstić.

Govoreći o razlozima za ostavku na mesto člana UO RTS-a, kazao je da je bio nezadovoljan izveštavanjem RTS-a o paravojnom kampu u kojem su deca učila vojničke i veštine preživljavanja na Zlatiboru, kao i činjenicom da kao član UO RTS nema prava da se meša u uređivačku politiku kuće.

„Našao sam se u situaciji da se osećam odgovornim za nešto na šta ne mogu da utičem“, rekao je Krstić i dodao da je tim kampom doveden u pitanje imidž Srbije.

Upitan da prokomentariše negodovanje predsednika Srbije Aleksandra Vučić na račun izveštavnja novinara RTS-a sa nedavno održanog Svetskog fudbalskog fudbalskog prvenstva, tvrdeći da je morao da isključi ton da ne sluša komentatora tokom utakmice Rusija-Hrvatska, Krstić je rekao da svaki TV pretplatnik, pa i predsednik, ima prava na svoj kritički sud o programu RTS.