Vlasnici vikendica onemogućili protest na Savskom nasipu

Vesti 19. avg 201822:10 > 22:13
N1

Udruženje Ulice za bicikliste saopštilo je da su vlasnici nelegalnih objekata na Savskom nasipu sprečili šetnju grupe građana koji su, kako tvrde, svoj protest prijavili policiji. Ističu da policija nije reagovala.

Kako se navodi, članovi udruženja Savski nasip, uz policijsko obezbeđenje, nameravali su da prošetaju do kanala Galovica po Savskom nasipu, ali su šetnju sprečili vlasnici nelegalnih objekata, a policija nije reagovala.

„Vlasnici vikendica su sve vreme vređali učesnike šetnje i pretili nasiljem, na šta policija takođe nije reagovala, a situacija je bila na ivici sukoba. Udruženje „Savski nasip“ smatra da je ovo poraz države, jer ista dozvoljava da se vlasnici nelegalnih objekata okupe i javno eksponiraju, iako otvoreno krše više zakona ove zemlje“, navodi se u saopštenju.

Udruženje Savski nasip već mesecima ukazuje da je zabranjeno kretanje motornih vozila po nasipu, a da to čine vlasnici nelegalnih vikendica. Oni upozoravaju da su biciklisti i pešaci ugroženi zbog motornih vozila koja se voze po nasipu, a da sam nasip nije izgrađen tako da može da podnese motorni saobraćaj, te se tako ugrožava njegova stabilnost.

Incidenti između građana koji protestuju zbog motornih vozila na nasipu i vlasnika nelegalnih vikendica i ranije su se dešavali.