Novi dan o bezbednosnim izazovima, gosti Georgiev i Subota

Vesti 02. avg 201817:02 > 17:04
N1

Gosti Novog dana biće Slobodan Georgiev, novinar BIRNA i nedeljnika Vreme i Tamara Markovic Subota, novinarka lista Ekspres. Aktuelna dešavanja kroz pregled štampe komentariše novinar i pisac Dušan Miklja.

Samo od početka 2018. godine ubijeno je 18 lica za koja se po pravilu nakon likvidacije kaže da su „od ranije poznati policiji“. Nijedan od slučejva nije rešen, a čak u 11 slučajeva se vodi da su krivično delo izvršili nepoznati počinioci. Statistika pokazuje da se skoro na svakih 12 dana dogodi ubistvo koje ima karakteristike mafijaškog obračuna.

O ovoj temi i opštem stanju u oblasti bezbednosti u temi jutra govore Slobodan Georgiev novinar BIRNA i nedeljnika Vreme i Tamara Markovic Subota, novinarka lista Ekspres.

Iako nam je leto već odavno stiglo kao i godišnji odmori, većina nas ovo vreme koristi na moru, blizu reka, u šetnji. Koliko u tim trenucima razmišljamo o štetnosti sunčevih zraka, kakve posledice po našu kožu može da izazove sunce, šta je važno da znamo samo su neka od pitanja za našu gošću, Tatjanu Đorđević Todorović, specijalistkinju dermatovenerologije.

„Tales of Serbia“ je dugometražni dokumentarni film čija je tema prirodne lepote, bogata tradicija i kulturno-istorijska baština Srbije. Ideja autora bila je da se Srbija predstavi na jedan nobo način i zauzme upečatljivo mesto na svetskoj turističkoj mapi. Sa nama je autor filma Daniel Toader.

U okviru predstojećeg 57. Oktobarskog salona, najveće regionalne izložbe savreme umetnosti, na kojoj ćemo imati priliku da vidimo neke od najpoznatijih svetskih umetnika, svoje umetničke radove i projekte predstaviće i Joko Ono.

Ona poziva žene Srbije koje su bile žrtve rodnog nasilja da u okviru beogradskog Oktobarskog salona budu deo projekta Buđenje. O tom projektu u Novom danu govori Ratko Rakin.