Bivšem pripadniku Armije BiH određen pritvor u Beogradu

Vesti 02. avg 201813:33 > 13:35
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Bivšem pripadniku Armije Republike Bosne i Hercegovine, Huseinu Mujanoviću, koji se sumnjiči za ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen na području sarajevskih naselja Hrasnica i Sokolović Kolonija, određen je u Beogradu tromesečni pritvor.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva.

Konzul BiH u Beogradu Miroslav Kojić potvrdio je informaciju o pritvoru za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

Mujanović je uhapšen 30. jula 2018. godine na graničnom prelazu Uvac između BiH i Srbije po poternici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Kojić je kazao da je po isteku mere policijskog zadržavanja od 48 sati, osumnjičenom određen pritvor u trajanju od tri meseca, kao i da je njegova porodica angažovala privatnog advokata.

„Imamo službene informacije da je juče doneseno rešenje o određivanju pritvora do tri meseca. Osumnjičenom se pritvor računa od 30. jula, kada je bio zvanično priveden. Po isteku svakih trideset dana ispitivat će se mogućnost da li će se to rešenje produžavati ili će se eventualno ukinuti pritvor“, rekao je Kojić.

Dodao je da Mujanović osim bosanskohercegovačkog državljanstva po rođenju ima i državljanstvo Crne Gore, te da su iz Policijske uprave kazali kako je Mujanović tražio da se obavesti i Ambasada Crne Gore u Beogradu.

Sarajevski advokat Lejla Čović potvrdila je za BIRN BiH da će pružati pravnu pomoć Mujanoviću iz BiH.