Ponovo aktiviran nalog Vjerice Radete na Tviteru

Vesti 31. jul. 201815:38 > 15:42
Podeli:
Izvor: N1

Tviter nalog potpredsednice Skupštine Srbije i funkcionerke Srpske radikalne stranke Vjerice Radete ponovo je aktiviran, pošto je prethodno njen profil isključen nakon burnih reakcija zbog njenog neprimerenog tvita o smrt predsednice Udruženja "Majke Srebrenice".

Vjerica Radeta je posle smrti predsednice udruženja „Majke Srebrenice“ Hatidže Mehmedović, kojoj su u Srebrenici ubijeni muž i dva sina, napisala na društvenoj mreži Tviter „Čitam umrla Hatidža Mehmetović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi !?“.

Ovim uvredljivim tvitom Radeta je izazvala lavinu negativnih komentara na svoj račun, a poruka je obrisana u toku dana. Nakon toga na Tviteru je ugašen njen nalog.

Izvor : N1

Radetin komentar osudili su predstavnici vlasti, opozicije i organizacija, a poslanici Demokratske stranke uputili su predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković zvaničan predlog za razrešenje Radete sa mesta potpredsednice parlamenta zbog „nedopustivog govora mržnje prema žrtvama iz Srebrenice“.