Porodica potvrdila za N1 – tražen otkup za Jeleninog dedu

Vesti 27. jul 201817:55 > 19:22
N1

Milosav Radisavljević iz Ljiga, deda Jelene Đoković, supruge tenisera Novaka Đokovića našao se na meti razbojnika u noći između srede i četvrtka. Nakon što su ga vezali u obližnjoj njivi, poslali su poruke njegovom sinu Zoranu, u kojima su tražili otkup. To je za N1 potvrdio Milosavljev rođeni brat Milan, koji nije želeo da govori o traženoj sumi.

Dvojica maskiranih muškaraca, nakon što su upali u kuću Milosava Radisavljevića u Ljigu, od njega su tražili novac. Iz novčanika su uzeli 26.000 dinara i mobilni telefon, a onda su ga, po mrklom mraku, odveli u udaljenu njivu, preko reke Ljig, i u vezali ga za dalekovod.

U noći između srede i četvrtka, razbojnici su doveli Milosava Radisavljevića, dedu Jelene Đoković i vezali ga za stub u njivi. Zanimljivo je da se stub nalazi u neposrednoj blizini Doma zdravlja i okružen je kukuruzom i rastinjem, i veoma ga je teško pronaći. To govori da su razbojnici koji su Milosava oteli, odlično poznavali teren. Vatrogasci su u četvrtak ujutru, kada su ga pronašli, morali da iseku deo stuba i izvuku lisice kojima je bio vezan.

Njegov rođeni brat, Milan Radisavljević, potvrdio je za N1 da su otmičari tražili otkup i da su poruke stizale Milosavljevom sinu Zoranu.

„Poruke su samo stizale. Zoran je jako pametan čovek. Onog trenutka kada je nešto čuo, otišao je u policiju da prijavi. I dok je još bio tamo, poruke su stizale, a policajci su to hvatali i jurili“, priča za N1 Milan.

Milosava Radisavljevića našao je Isailo Lazić. Za N1 kaže da ga je pronašao u četvrtak ujutru, u blizini svoje bašte. Milosav je dozivao upomoć, pa je Lazić pozvao policiju.

„Pitao sam ga, dok smo čekali da stigne policija, ko je to uradio. Rekao mi je da su bila dvojica sa čarapama na glavi. Bilo mi je mnogo teško kad sam video onako vezanog“, priča nam Isailo.

Varošica Ljig, koja ima 3.000 stanovnika, odavno nije bila u centru medijske pažnje kao u poslednja dva dana. Na svakom koraku se priča o otmici. Dnevna štampa skoro da je nestala u četvrtak ujutru, a viđeni su meštani kako nose po nekoliko primeraka novina.