Novčana kazna zbog incidenta tokom događaja u Preljini

Vesti 26. jul. 201812:27 > 12:35
Podeli:
Izvor: Tanjug/Tanja Valič

Prekršajni sud u Čačku kaznio je holandskog državljanina srpskog porekla Željka Damjanovića (37) novčanom kaznom od 30 hiljada dinara zbog narušavnja javnog reda i mira ispred hotela Livade u Preljini pre početka koktela povodom polaganja kamena temeljca za nemačku fabriku Forverk.

U presudi Prekršajnog suda se navodi da je Damjanović u sredu oko 11.45 časova došao ispred ulaza hotela Livade i u toku dolaska gostiju koji su bili na svečanom postavljanju kamena teneljca nemačke fabrike u Preljini počeo da viče na članove Gradske uprave Čačka i ostale goste: „Lopovi, bagro, bando“.

Damjanovića, koji je rođen u Holandiji, gde i živi, a povremeno boravi u Čačku odakle su njegovi roditelji, nakon incidenta ispred hotela Livade privela je policija kod sudije za prekršaje.

Damjanović je po zanimanju preduzetnik.

U Preljini kod Čačka u sredu je održana ceremonija polaganja temeljca za izgradnju nemačke fabrike Forverk kojoj su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Skupštine Maja Gojković, ministri, rukovodstvo lokalne samouprave Čačka, direktori javnih preduzeća, republički poslanici vladajućih partija i menadžment fabrike Forverk.

Nakon ceremonije u hotelu Livade u Preljini priređen je koktel za goste.

Ceo dogadjaj u Preljini obezbeđivao je veliki broj pripadnika policije.