Ljajić: Sraman i neprimeren tvit Radete

Vesti 25. jul. 201813:49 > 13:52
Podeli:
Izvor: Tanjug/Dimitrije Goll

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić ocenio je kao sramana i neprimeren tvit poslanice Srpske radikalne stranke Vjerice Radete u kojem pogrdno govori o smrti predsednice Udruženja "Majke Srebrenice" Hatidže Mehmedović.

„Nemam adekvatne reči kojima bih opisao tvit Vjerice Radete“, rekao je Ljajić.  

Ljajić je kazao da se virus nacionalizma koji je sa populizmom zahvatio ceo region i svet počeo da vraća na Balkan.  

„A znamo kako se to završilo devedesetih godina. Ja ću se boriti protiv nacionalizma i populizma, a verujem da će i društvo naći snage da se izbori“, rekao je Ljajić, koji je i srpski ministar trgovine, turizma i telekomunikacija. 

Ocenio je da se društvo mora izboriti sa time.  

Uvredljivim tvitom, ;Radeta je juče izazvala lavinu negativnih komentara na svoj račun, a poruka je obrisana u toku dana.

SDA traži oduzimanje mandata Radeti i Šešelju

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) Ahmedin Škrijelj izjavio je da Vjerici Radeti i lideru radikala Vojislavu Šešelju moraju biti oduzeti poslanički mandati.

Škrijelj je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru poručio da je Radeta „sramnim, javno izrečenim stavom sa ciljem da se omalovaže žrtve i veliča genocid u Srebrenici, podsetila u kakvoj državi Bošnjaci Sandžaka žive i kakvog je karaktera Srbija i njen vladajući režim“.