Šest uhapšenih zbog malverzacija na Građevinskom fakultetu

Vesti 24. jul. 201816:25 > 16:30
Podeli:
Izvor: N1

Beogradska policija saopštila je da je uhapšeno šest osoba osumnjičenih da su malverzacijama sa školarinom oštetile Građevinski fakultet u Beogradu za više od 16 miliona dinara.

Zbog osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica uhapšen je T.S. (45), dok su S.M. (33), B.M. (30), N.M. (34), D.J. (22) i A.M. (22) uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju.

Sumnja se da je T.S, zaposlen u Službi za studentska pitanja Građevinskog fakulteta, studente dovodio u zabludu da će njihova dugovanja za školarinu biti izmirena ukoliko njemu plate polovinu iznosa stvarnog duga, navodi se u saopštenju.

Na taj način T.S. je od studenata primio oko 1,1 milion dinara.

Osumnjičeni M.S, B.M, N.M, D.J, A.M. i još jedna osoba za kojom je raspisana potraga, sumnjiče se da su po prethodnom dogovoru sa T.S, predlagali studentima da svoje dospele obaveze prema fakultetu izmire tako što će deo duga predati njima u gotovini, što bi T.S. evidentirao kao uplatu celokupnog iznosa.

Sumnja se da su oni od studenata uzeli 622.500 dinara, koje su potom predali osumnjičenom T.S, saopštio je MUP Srbija.

Na taj način T.S. oštetio je Građevinski fakultet za 16.790.366 dinara, a sebi pribavio imovinsku korist u iznosu više od 1,7 miliona dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.