Pacoli: Ako nema sigurnog putovanja neću ići u Novi Pazar

Vesti 20. jul. 201816:10 > 16:14
Podeli:
Izvor: N1

Ministar spoljnioh poslova Kosova Bedžet Pacoli ponovio je da ako nema sigurnog putovanja on neće ići u Novi Pazar na sastanke na koje ga je pozvalo Bošnjačko nacionalno veće (BNV).

On je rekao da ako sigurnog putovanja nema neće ići, jer „ne poznaje alternativne puteve da ode tamo“.

Predsednik BNV Sulejman Ugljanin izjavio je danas da očekuje da Pacoli dođe i govori svim građanima Sandžaka, „a onda će doći i svi građani Srbije“.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da mu se čini da neće doći do susreta Pacolija i predstavnika BNV u Novom Pazaru.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić juče je izjavio da je Srbija civilizovana država i da će državni organi u skladu sa zakon odlučiti o poseti Pacolija Novom Pazaru, ali da neće proći kao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko đurić koji je uhapšen pri poseti Kosovskoj Mitrovici, za koju je prištinska strana tvrdila da nije bila prijavljena.

BNV je pozvalo Pacolija da poseti Novi Pazar i druge opštine u Sandžaku 21. i 22. jula, navodeći da on svojim dolaskom „učinio veliku čast“ ovom nacionalnom organu, Bošnjacima i svim građanima Sandžaka.