Da li Vlada treba da otpiše dug građanima?

Vesti 05. mar 201515:36 > 15:38
Podeli:
Izvor: N1info

Poslanici opozicionih stranka ocenili su danas da je neophodno što pre uraditi socijalne karte građana i otpisati dug i kamate onima koji imaju mala primanja.

Poslanik Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović rekao je na pitanje N1 u Skupštini Srbije da je neophodno otpisati dugove i kamate onima koji imaju mala i nikava primanja, ali je napomenuo da je to teško sprovodivo bez socijalne karte.

„To je deo onoga za šta se ja zalažem. Otpis dugova, mahom dugova prema javnim komunalnim preduzećima, nešto je što nije samo humano, već se time konstatuje realno nenaplativa situacija. Međutim, to je teško sprovodivo jer vlast nije napravila socijalne karte“, rekao je Stefanović.

On je naveo da su socijalne karte neophodne kako bi znali kome država treba da pomogne.„Ako to ne uradimo radiće se o stotinama hiljada građana kojima je ostavljeno da migriraju ili napuste ovaj svet bukvalno“, rekao je Stefanović.

Opširnije u Dnevniku N1 u 19 časova.

Do tada nam možete napisati vaše mišljenje da li Vlada treba da krene stopama zemalja u regionu i uvede otpis duga građanima.