Nikodijević: Nema problema zbog kiše na području Beograda

Vesti 07. jul 201813:38 > 13:44
N1

U Beogradu je od jutros palo oko 18 litara kiše po metru kvadratnom. Pošto je padala nekoliko sati, tu količinu vode mogu da prihvate i zemlja i kanali, objašnjava za N1 predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, koji dodaje da je problem kada u kratkom vremenskom intervalu imamo jake pljuskove. Ipak, to se može očekivati u toku dana.

Na današnji dan imamo najave dva veća pljuska, mada će i sutra biti nestabilno vreme, rekao je za N1.

„Oko 18 časova i večeras oko 20h očekuju se dva pljuska, međutim ukoliko situacija bude kao što je bila protekle noći, ne očekuju se veći problemi. Mi smo jutros prvo imali komunikaciju i koordinaciju sa svim opštinskim štabovima koji su najugroženiji. Nema nigde problema, na čitavoj teritoriji Beograda… Posebnu smo pažnju obratili na opštine Lazarevac, Barajevo, Grocka, Obrenovac, imali su prošle nedelje problem i Čukarica i Rakovica. Od jutros nisu primećeni veći problemi, ali nastavljamo 24-časovno dežurstvo i u pripravnosti je gradski štab“, naveo je Nikodijević.

Više desetina kuća u četiri čačanska naselja je poplavljeno, usled obilne kiše koja je jutros rano pala u Čačku, a tokom jučerašnjeg dana kiša je poplavila ulice u Kosjeriću i oštetila putnu infrastrukturu.