Lončar: Građani zadovoljni zdravstvom za dve-tri godine

Vesti 05. jul 201819:44 > 19:53
Podeli:
Izvor: Tanjug/Jaroslav Pap

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je u Subotici da bi građani u naredne dve do tri godine mogli biti zadovoljni stanjem u zdravstvu, i dodao da bi do tada Srbija mogla da postane lider u regionu.

„Da li se mnogo ulaže, da, da li smo zadovoljni stanjem nismo, nismo ni mi ni građani, naš cij je da građani budu zadovoljni. To može biti u naredne dve, tri godine, da budemo lideri u regionu“, rekao je Lončar u Subotici, nakon što je premijerka Ana Brnabić predstavila rezultate Vlade Srbije u prvih godinu dana mandata. 

Odgovarajući na pitanje novinara koliko se ulaže u zdravstvo i da li su građani zadovoljni Lončar je podsetio da je mnogo opreme kupljeno i da aktuelna vlast radi na tome da poboljša i ispravi sve ono što je zatekla. Lončar je najavio da će u narednih par dana biti potpisan ugovor o rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije, a potom slede Vojvodina i Kragujevac.

Ministar je naveo da je prema predviđenom ugovoru iz 2006. do sada trebalo da budu obnovljeni svi KC, i dodao da je tako bilo sada bi se krenulo u ponovnu rekonstrukciju. 

„Zatekli smo opremu u magacinu, kupovanu za izbornu kampanju, zabranu specijalizacije, specijaliste starije od 50 godina, da se tako nastavilo ne bi imali nikoga da nas leči, vrata na toaletima nisu mogla da se zatvaraju, kroz prozore je duvalo, ulazila je voda, pa su na njima stajali ćebići, a o tome se nije pisalo jer su se bolnice i KC reklamirali u medijima“, rekao je ministar. 

Lončar je poručio da niko više neće reketirati zdravstveni sistem dok je on na čelu Ministarstva. 

„Nebitno je šta se piše, važno je šta misle građnani, a ja sam svaki dan sa njima i znam šta osećaju, bolje je ali moramo mnogo da radimo“, rekao je Lončar.