Novčana kazna poslaniku DS Radoslavu Milojičiću

Vesti 05. jul 201813:19 > 13:22
N1

Odbor za administrativo-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja izrekao je novčanu kaznu poslaniku Demokratske stranke (DS) Radoslavu Milojičiću zbog opomena koje je dobio na osmoj vanrednoj sednici Skupštine Srbije.

Poslaniku Radojičiću izrečene su dve kazne u iznosu od po 7.171 dinara, odnosno po deset odsto od plate zbog dve opomene koje su mu izrečene tokom skupštinskih zasedanja u junu.

Administrativni odbor dao je pozitivno mišljenje za vršenje druge javne funkcije poslanici Negici Rajakov i poslaniku Aleksandru Markoviću.

Negici Rajakov odobreno je da obavlja i funkciju člana upravnog odbora Opšte bolnice Pančevo, dok je usvojen zahtev Aleksandra Markovića da obavlja funkciju predstavnika Srbije kao akcionara novinarsko izdavačkog preduzeća „Borba ad“ Beograd.

Poslanica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov, koja nije glasala za predloge poslanika Negice Rajakov i Aleksandra Markovića, je rekla da „ne pamti da je prošla sednica administativnog odbora, a da nekom nije dato pozitivno mišljenje za vršenje druge javne funkcije“.

„Glasaću protiv oba predloga. Čudi me imenovanje kolege Markovića da bude u novinarskom izdavačkom preduzeću. Ponavljam, nije protivzakonito, ali treba da razmislimo da li odbor treba po automatizmu da da odobrenje, jer se svelo na formalnost“, kazala je Jerkov.

Ona je dodala da se otišlo korak dalje, jer se od odbora tražila i dozvola da poslanici budu i voditelji ili da budu na funkcijama na kojima još nisu imenovani.