Sindikat: Policijske stanice posle kiše opet poplavljene

Vesti 01. jul 201812:24 > 12:32
Policijski sindikat Srbije

Policijski sindikat Srbije saopštio je da im se javljaju kolege iz policijskih stanica širom Srbije, koje i dalje bez ikakvog uspeha apeluju da im se srede prostorije, jer su ponovo poplavljene tokom proteklih kišnih dana. PSS apeluje na ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da posveti pažnju uslovima u kojima rade policajci.

„Prostorije Policijske stanice Čukarica, kao što možete videti u priloženim fotografijama i snimku, ponovo su poplavljene. Više decenija se vodi borba sa vodom kada su obilne kiše. Neverovatno da za toliko godina ne može da se nađe rešenje da se spreči poplavljivanje prostorija, gde se čuvaju važna dokumenta i dokazni materijali“, kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Napominje da je slično i u PS Kostolac, ali i u većini policijskih stanica širom Srbije.

Policijski sindikat Srbije
Policijski sindikat Srbije
Policijski sindikat Srbije

„Apelujemo na ministra Nebojšu Stefanovića da posveti posebnu pažnju uslovima u kojima rade policajci. Načelnici tih policijskih stanica verovatno imaju preča posla, nego da obezbede normalne uslove za rad policiji ili da o ovakvom stanju obaveštavaju vrh MUP Srbije. Na ovaj način se ugrožava zdravlje i bezbednost svih zaposlenih u MUP Srbije, ali i građana koji dolaze da obave svoje poslove. Sve veći broj policajaca oboljeva od bolesti respiratornih organa, a eksperti iz MUP Srbije još nisu doneli Akt o proceni rizika i bezbednosti na radu, dok o životnom osiguranju i minornosti osiguranih suma, ne treba ni da govorimo. Neverovatno je da u 21. veku i dalje vodimo borbu za normalne uslove za rad“, naveo je Mijailović.

Pogledajte video: