U Prištini osnovan fond za plaćanje kazni Džaki i Šaćiriju

Vesti 25. jun 201823:13 > 23:17
Izvor: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Nakon što je FIFA izrekla novčane kazne fudbalerima fudbalske reprezentacije Švajcarske Granitu Džaki i Džerdanu Šaćiriju, na Kosovu je formiran fond za isplatu dvadeset hiljada dolara koliko iznosi kazna koja im je izrečena.

I ministar trgovine i industrije Kosova Bajram Hasani je odlučio da jednomesečnu zaradu od 2.000 evra da za kaznu dvojice fudbalera poreklom sa Kosova koji igraju za Švajcarsku.  

„Ne mogu se parama platiti emocije koje su nam doneli Granit Džaka i Džerdan Šačiri, kada su sa orlovima proslavili golove na utakmici Švajcarska Srbija. Oni su kažnjeni samo zbog toga što nisu zaboravili svoje korene, nisu zaboravili odakle dolaze“, kazao je Hasani.  

U taj fond je 100 dolara priložila i kosovska ambasadorka u Vašingtonu Vljora Čitaku piše portal prištinske televizije Klan Kosova.  

Kampanja za prikupljanje sredstava je otvorena na dobrovoljnoj osnovi na sajtu „Gofundme“.  

„Oni su doneli radost i zadovoljstvo za sve Švajcarce i Albance diljem sveta, zato podelite trenutak da ih podržimo“, kaže se u opisu kampanje.  

U tom opisu se ističe da će, ukoliko Fudbalska reprezentacija Švajcarske ne bude prihvatila da primi ta sredstva, ona biti data za humanitarne svrhe.  

Za kratko vreme, kako javlja Klan Kosova je prikupljeno 10 hiljada evra.  

Pored sredstava za Džaku i Šačirija sredstva se prikupljaju i za plaćanje kazne od 5.000 dolara za kapitena reprezentacije Švajcarske Lihtštajnera.