Nastavljena potraga za novinarom Stefanom Cvetkovićem

Vesti 15. jun 201809:18 > 10:11
Podeli:
Izvor: N1

Jake snage policije i žandarmerije nastavile su od jutros potragu za nestalim novinarom Stefanom Cvetkovićem u Beloj Crkvi.

Nestanak Cvetkovića prijavljen je u sredu kasno uveče, kada je pronadjen automobil koji je koristio.

Motor i farovi su bili uključeni, vrata automobila otvorena, a pored je pronadjen Cvetkovićev sat kojem je bila otkinuta narukvica.

Pripadnici Žandarmerije započeli su u četvrtak oko 15 sati pretragu kopnenog terena oko belocrkvanskih jezera. Specijalizovane ronilačke jedinice pretraživale su i unutrašnjost jezera i obližnjih vodotokova.

U Beogradskoj ulici u Beloj Crkvi, na mestu gde je Cvetković nestao, još se nalazi parkiran „folksvagen polo“, koji je novinar koristio.

Kako je ranije saopšteno iz novinarskih udruženja, on je u poslednje vreme bavio ostetljivim temama, između ostalog i ubistvom u Kosovskoj Mitrovici jednog od lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića.

Istražni sudija apelovao na svedoke da se jave tužilaštvu

Postupajući istražni sudija iz Vršca Tihomir Knežević izjavio je da je to tužilaštvo izdalo odgovarajuće naredbe u istrazi nestanka novinara, ali da konkretnih rezultata istrage a sada nema, i apelovao na sve svedoke koji eventualno imaju podatke o nestanku Cvetkovića da se jave tužilaštvu.  

„Do sada je tužilaštvo koje rukovodi pretkrivičnim postupkom izdalo naredbe za zaadržavanje podataka vezanih za lociranje mobilnih telefona trenutno nestale osobe, zatim naredbe o pretresu njegovog stana kao i stanova lica sa kojima je poznato da je nestala osoba bila u kontaktu. Podneta je i naredba za utvrđivanje analize DNK iz automobila, da se vidi kome treba pripadaju osim nestalom, iako i to ne mora ništa da znači. Preduzimamo sve da bismo utvrdili šta se uopšte desilo i da li se uopšte nešto desilo“, rekao je Knežević agenciji Beta.  

Dodao je da bi svaka pomoć eventualnih svedoka Cvetkovićevog nestanka dobrodošla i naveo da su i danas kao i juče angažovane brojne snage policije i žandarmerije u beloj Crkvi i okolini.  

Sejdinović: Pomoćnik predsednika opštine izjavio da je to „kriminalno ubistvo“

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović rekao je da je pomoćnik predsednika opštine Bela Crkva Jovan Daja juče odbio da odloži sednicu Skupštine opštine zbog tog događaja i da je slučaj nazvao „kriminalnim ubistvom“.  

Na snimku sa sednice Skupštine opštine čuje se i vidi kako Jovan Daja odbija zahtev opozicije da se sednica odloži zbog nestanka novinara i govori da mnoga „kriminalna ubistva“ nisu ni ranije razrešena i da ne vidi razlog zašto bi se odlagala sednica.  

Stefan Cvetković je u poslednjih deset godina u više navrata prijavljivao da mu prete smrću različiti političari i tajkuni.