Automobilom naleteo na kolonu dece, stradao dečak

N1

Jedan dečak je poginuo, a dve devojčice su povređene kada je automobil "tojota" na Divčibarama naleteo na kolonu dece. Devojčice su primljene u Urgentni centar i nisu životno ugrožene, a po okončanju pregleda biće odlučeno da li će biti hospitalizovane, saopštila je bolnica u Valjevu.

Policija u Valjevu uhapsila je V.V. (43) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo desetogodišnji dečak.

Do nesreće je došlo kada je V.V. automobilom „tojota“, beogradskih registarskih oznaka, naleteo na grupu učenika iz Subotice, koji su prelazili ulicu u neposrednoj blizini hotela „Pepa“.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je za N1 da deca koja su teže povređena nisu životno ugrožena.

Dečak je nastradao na licu mesta, a devojčicama je odmah pružena lekarska pomoć i konstatovane su lakše povrede. V.V. je uhapšen na licu mesta zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i u zakonskom roku biće sproveden nadležnom tužilaštvu.

Kako RTS saznaje, sva deca su iz Subotice i bila su na rekreativnoj nastavi. Danas je trebalo da putuju kući.

Blic piše da je kolona učenika organizovano prelazila ulicu, a vozilo „tojota“ se kretalo iz pravca Kaone ka centru Divčibara. Automobil se nije zaustavio, već je prešao na levu stranu i na trotoaru udario u grupu dece.

Prema prvim rezultatima iz istrage, na „tojoti“ su otkazale kočnice, naveo je Kurir.

Više o tome od dopisnice N1 Vesne Đurović: