UNS: Konačno optužite one koji su ubili Milana Pantića

Vesti 11. jun. 201819:54 > 20:04
Podeli:
Izvor: N1

Prošlo je 17 godina od kako je novinar Večernjih novosti iz Jagodine Milan Pantić ubijen, i isto toliko koliko njegove ubice, ali i nalogodavci ubistva žive slobodno. Kako bi se što pre našli iza rešetaka, njegove kolege zahtevaju da predmet od Višeg javnog tuzilastva preuzme Tuzilaštvo za organizovani kriminal.

Naime, i Pantićeve kolege i Komisija koja se bavi istraživanjem ubistava novinara, uvereni su da iza ubistva Milana Pantića stoji organizovani kriminal.

Bio je 11. jun 2001. godina. Oko 7.45 ujutro, novinar Milan Pantić vraćao se iz prodavnice. U ruci je držao veknu hleba. Bio je to poslednji dan njegovog života. Udarac tupim predmetom u glavu. U ulazu zgrade u kojoj je živeo. Na samo nekoliko metara od kućnog praga. Tako je ubijen.

Ko ga je ubio, ko je naredio da ga ubiju i zašto je ubijen? Na prva dva pitanja odgovora nema ni 17 godina kasnije. Na treće se nazire. Komisija za istraživanje ubistava novinara pre tri dana saopštila je da je, na osnovu prikupljenih dokaza, ubeđena da je motiv za ubistvo novinara Večernjih novosti pljačkaška privatizacija u kojoj je, navode, više osoba primilio milionski mito i koje su bez sudskog epiloga.

Izvor : N1

Epilog traže i Pantićeve kolege. No prava adresa nije Više javno tužilaštvo u Jagodini gde se predmet sada nalazi, poručio je predsednik UNS-a Vladimir Radomirović.

“Mi tražimo sada, na ovom mestu, da Tužilaštvo za organizovani kriminal konačno preuzme ovu istragu i konačno optuži one koji su ubili našeg kolegu i naručili to ubistvo”, poručio je on.

A oni su, izvestila je Komisija još prošle godine, a podseća predsednik UNS-a, ljudi koji i dalje imaju mogućnost da utiču na stvarnost.

“Reč je o visokopozicioniranim ljudima koji istragu sigurno mogu da usmere u ovom ili onom pravcu”, uveren je Radomirović.

Milan Pantić pisao je upravo o ljudima koji su umešani u privredne afere. Dve nedelje pre ubistva, objavio je više tekstova o cementari Novi Popovac, samo osam meseci pre nego što će ona biti privatizovana, ukazujući, između ostalog i na to da je cena za koju je dogovorena prodaja mala, ali i unapred dogovorena.

„Možete ubiti novinara, ali njegovo delo i istinu – ne“ – piše na spomen tabli Milanu Pantiću. Dok njegove ubice slobodno šetaju, kolege Milana Pantića apeluju na državne organe: dokažite da je druga rečenica tačna.