Predsednik opštine Alibunar: Nestao nam još jedan odbornik

Vesti 08. jun 201820:53 > 21:10
N1 info

Sednica Skupštine opštine Alibunar, na kojoj je trebalo da se ustanovi da li predsednik Predrag Belić i dalje ima većinu u lokalnom parlamentu, danas nije održana zbog nedostatka kvoruma.

„Problem je u tome što je ponovo nestao jedan odbornik koji nas je podržavao“, rekao je Belić za Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE, www.voice.org.rs).

Belić je juče za VOICE rekao da je u nedelju nestao odbornik iz mesta Lokve, što je on prijavio policiji, te da je čuo da je odveden u Beograd, ali da dalja saznanja o tom slučaju nema.

„Sad je nestao još jedan čovek. Nije mi jasno kako ljudi ovde tako nestaju. Pozlilo mu je, išao je do bolnice da primi infuziju jer mu je valjda od ove napete situacije loše, teže podnosi pritiske i tenziju. Čekali smo da primi infuziju ali i dalje je nedostupan. Njegov glas falio nam je za većinu“, kazao je Belić kojeg je, kako je naveo, juče Izvršni odbor Srpske napredne stranke izbacio iz partije.

On je kazao da „sada stranka koja je na vlasti kreće medijski linč protiv mene pokušavajući da u javnosti kreira najgoru i najprljaviju sliku o njemu“.

„Ovo su moji prijatelji, daju mi podršku, ali čudno mi je kako nestaju ljudi. Odbornik koji se danas nije pojavio na sednici skupštine do juče je bio s nama. Privodila nas policija, davali smo izjave“, kazao je Belić.

Dodao je da je, iako je izbačen iz SNS-a i dalje predsednik opštine i potrudiće se da to i ostane.

„Pokušaću da obezbedim većinu. Smatram da se borim demokratskim sredstvima, da zaista imam veliku podršku građana. Isključen sam iz stranke ali zašto bih dao ostavku? Neka nova većina može da se stvori. Potrudiću se da obezbedim jednog-dva odbornika. Još nisam još uvek sa svim strankama razgovarao, pitanje je kako će one da reaguju na ovo pravno nasilje u našoj opštini, možda se stvori neki otpor kod njih“, rekao je Belić.

Danas u prepodnevnim satima se u centru Alibunara pojavila grupa muškaraca koja je trebalo da obezbeđuje sednicu skupštine i Predraga Belića.

„Doneli smo odluku da angažujemo obezbeđenje pošto znamo šta se dešavalo u više opština u situacijama kada se vlast menja. Znajući neke metode koje se u tim slučajevima primenjuju, odlučili smo da angažujemo skupštinsko obezbeđenje jer ga nemamo. Međutim na kraju ga nismo ni angažovali računajući da postoji toliko razuma da do problema ne dođe“, kazao je Belić.

VOICE navodi da su brojne afere u proteklom periodu potresale tu, jednu od najsiromašnijih opština u Srbiji, a kao akter se pojavljivao predsednik opštine, koji je krajem decembra prošle godine odveden u jednomesečni pritvor zbog mahinacija sa državnim poljoprivrednim zemljištem.

Belić je, kako prenose mediji, bio svojevremeno hapšen u akciji „Sablja“.