Dejan Stojanović na čelu radne grupe za medijsku strategiju

Vesti 07. jun 201814:47 > 14:55
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Premijerka Srbije Ane Brnabić održala je drugi radni sastanak s predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja u vezi sa izradom medijske strategije na kojem je za predsednika radne grupe za izradu tog dokumenta izabran Dejan Stojanović, kao predstavnik Ministarstva kulture i informisanja, saopštila je Vlada Srbije.

„S obzirom na to da je reč o važnom dokumentu za razvoj medijske scene u Srbiji, cilj je da u njenoj izradi učestvuju sva relevantna medijska udruženja, kako bi proces bio inkluzivan i kako bi se zajedno došlo do najboljih rešenja u interesu medija i javnosti. Do narednog sastanka, medijska i novinarska udruženja treba da dostave predlog članova radne grupe, kako bi ona što pre počela sa radom“, navodi se u saopštenju.  

Izradu Strategije podržale su međunarodne organizacije i ambasade, čiji predstavnici su učestvovali na sastanku – OEBS, Delegacija Evropske unije, ambasade Norveške i fondacija „Konrad Adenauer“, a OEBS i Delegacija Evropske unije ponudili su ekspertsku pomoć u pripremi i izradi tog dukumenta.  

Sastanku su prisustvovali i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i predstavnici njegog ministarstva kao i savetnice predsednika i premijerke Srbije za medije Suzana Vasiljević i Jelena Kovačević koje će, kako je danas dogovoreno, biti članovi Koordinacionog tela za saradnju sa medijima koje će raditi na unapređenju položaja medija.  

Do narednog sastanka biće odlučeno ko će biti i ostali članovi tog tela koje će dnevno i operativno raditi na rešavanju otvorenih pitanja. Prva tema kojom će se baviti Koordinaciono telo je bezbednost novinara.  

U ime medijskih i novinarskih udruženja na sastanku su učestvovali predstavnici Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Udruženja novinara Srbije, Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Asocijacije medija, Lokal presa, Asocijacije nezavisnih elektronskih medija, Asocijacije onlajn medija, RAB Srbija i Sindikata novinara Srbije (SINOS).  

Naredni sastanak biće održan u ponedeljak, 18. juna.