Palma: “Anđeli pakla” u Jagodini bili “Anđeli prijateljstva”

Vesti 03. jun 201814:35 > 14:37
Izvor: N1

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković izjavio je da je zadovoljan kako je protekao 42. moto skup kluba "Anđeli pakla", da nije bilo ni jednog incidenta i da su za vreme boravka u Srbiji i Jagodini oni bili "Anđeli prijateljstva".

„Došli su iz preko 50 zemalja Evrope, Amerike i Afrike. Ispoštovali su sve ono što smo se dogovorili pre njihovog dolaska. Nije bilo ni jednog incidenta, ni jedan saobraćajni prekršaj se nije dogodio“, kazao je Marković danas novinarima.

Marković je naveo da je organizovanje ovakvog moto skupa bilo veliki izazov za Srbiju i za Jagodinu.

„Zahvalio bih se policiji koja je profesionalno odradila svoj posao, a da ni jedan bajker nije bio nezadovoljan. Zahvalio bih se ministru policije i direktoru policije sa kojima sam stalno bio na vezi“, rekao je Marković.

On je naveo da mu je najvažnije da su Jagodinci zadovoljni.

„Zahvalio bih se građanima Jagodine koji su pokazali visok nivo gostoprimstva. Slikali su se sa bajkerima. Siguran sam da će ovaj događaj na društvenim mrežama biti prikazan više miliona puta“, rekao je Marković.

On je kazao da su već prvog dana skupa dematovane priče o lošem imidžu bajkera.

„Pokazalo se da bajkeri vole da se druže sa našim ljudima. Prvog dana grupa bajkera je došla u hotel ‘Hil’ u Jagodini gde je jedna porodica slavila punoletstvo deteta i oni su pozvali bajkere da se pridruže slavlju“, kazao je Marković.

On je još naveo da je sinoć pozvao grupu bajkera da sedne sa njim i njegovim saradnicima u restoranu u izletištu Potok, blizu akva parka.

„Kada smo im rekli ko smo mi nisu mogili da veruju jer takav prijem u nekoj drugoj državi bi bio nezamisliv. Srbija je gostoprimljiva i uređena država i motociklisti su se u to uverili. Oni su odneli sliku u svet drugačiju nego što je bila ranijih godina“, rekao je Marković.

Član “Anđela pakla” iz Srbije Vladimir Petković rekao je da je na skupu u Jagodini bilo više od 3.000 motociklista iz celog sveta i oko hiljadu motora čija je vrednost premašila 45 miliona evra.

Istakao je da su motori bili vrednosti uglavnom od 30.000 do 50.000 evra. Najskuplji je bio „Bos Hos“ od 127.000 evra sa motorom „korvete“ od 3.000 kubika, vlasnika iz Nemačke.

„Ovu statistiku bih dopunio pre svega onom koja je na nulama. Bilo je nula krivičnih dela, nula saobraćajnih prekršaja, nula razbijenih čaša, nula povreda, nula primedbi“, rekao je Petković.

Za dva dana ovde su svirala 24 benda iz celog sveta, a bilo je više od 500 izvođača.