Šešelj: Ponavljanje suđenja za ubistvo Đinđića neizbežno

Vesti 01. jun 201812:28 > 12:55
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ocenio je da su argumenti za ponavljanje postupka za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine "toliko jaki", da se ponovno suđenje ne može izbeći.

Šešelj je ispred požarevačkog zatvora Zabela, uoči posete Zvezdanu Jovanoviću, osuđenom za ubistvo Đinđića na 40 godina, kazao da će argumente navesti „kada započne taj posao“.

„Očekujem da dobijem neke informacije, da mi potpiše punomoćje, da se priključim njegovom pravnom timu. Da zajedno sa njegovim advokatom preduzimam mere da se izborimo za obnovu postupka“, rekao je Šešelj.  

Zvezdan Jovanović je kao pripadnik nekadašnje Jedinice za specijalne operacije Resora državne bezbednosti zajedno sa Miloradom Ulemekom Legijom osuđen zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine.  

Šešelj je dodao da „se mesecima borio za pravo“ da u zatvoru poseti Jovanovića i Milorada Ulemeka Legiju koji je takođe osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva Zorana Đinđića.

„Nikad niko nije rekao da ne mogu da ih posetim, nego su stalno odugovlačili“, kazao je Šešelj navodeći da je u vezi s posetom Zabeli slao dopise Ministarstvu pravde, sudskom veću i upravi tog zatvora.

Zvezdan Jovanović je u požarevačkom zatvoru „Zabeli“ potpisao ovlašćenje da mu predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj postane opunomoćenik, a podnošenje zahteva za obnovu procesa očekuje se krajem juna.