Istraživanje: Većina Nišlija protiv davanja aerodroma državi

Vesti 01. jun 201810:00 > 10:07
Podeli:
Izvor: N1

Više od polovine ispitanika u Nišu protiv je da država preuzme vlasništvo nad Aerodromom "Konstantin Veliki", ali bi polovina onih koji bi izašli na skorašnje parlamentarne izbore ponovo glasala za SNS na čelu sa Aleksandrom Vučićem, rezultat je istraživanja javnog mnjenja u Nišu koje je sproveo časopis Nova srpska politička misao.

Prema istraživanju, čak 50,5 odsto anketiranih protivi se da aerodrom pređe u vlasništvo države, jedna trećina, 32 odsto, podržava, a jedna šestina 17,5 odsto, ne zna, prenosi Danas.

Od onih koji bi izašli na parlamentarne izbore, prema ovom istraživanju, SNS bi dobila 49,4 odsto glasa, koalicija SPS-JS 13,5 odsto, „jedinstvena opozicija“ 7, 4 odsto, a lista oko Dragana Đilasa 5,2 odsto.

Mada su sve druge liste ostale ispod cenzusa, istraživači ocenjuju da se demokratske opozicione stranke i pokreti – DS, Narodna stranka Vuka Jeremića, Dveri i Pokret Saše Jankovića, teoretski mogu nadati prelasku cenzusa.

U prolećnom istraživanju Nove srpske političke misli na području Niša, od 10. do 18. maja, učestvovalo je 900 ispitanika, što je reprezentativni uzorak.